Petua turunkan berat badan dengan cepat dan selamat, ataupun anda akan gemokkss selama-lamanyaTidak lama lagi kita semua umat Islam akan menyambut hari raya aidilfitri dan masing-masing ingin kelihatan lansing serta menawan. So kali ini ExtraordinarySupplement ingin berkongsi beberapa petua turunkan berat badan dengan cepat dan selamat. Terdapat beberapa petua turunkan berat badan dengan cepat dan selamat dan jangan bosan untuk baca sampai habis. 
1. Petua mula-mula adalah kunyah makanan lebih lama dari biasa. Ha, sunnah nabi tau makanan dikunyah sebanyak 40 kali kunyahan.. dan ni akan membuatkan anda berasa cepat kenyang lantas akan mengurangkan pengambilan makanan sekaligus anda mampu menurunkan berat badan dengan cepat dan selamat.

2. Kurangkan pengambilan makanan yang tidak sihat sedikit demi sedikit. Makan makanan yang kurang lemak. Kurangkan makanan yang mengandungi jumlah gula yang tinggi seperti air bergas, kuih muih, dan makanan ringan dan situasi ini mampu menurunkan berat badan dengan cepat dan selamat

3. Jika anda terasa lapar, makan hanya sedikit sahaja nasi dan banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran untuk menghilangkan rasa lapar. Pengambilana karbohidrat yang berlebihan akan menambahkan lagi kegemukan badan anda.
4. Jangan makan lewat malam. Jika anda tergolong dalam golongan ini, kurangkan pengambilan sedikit demi sedikit dan makan selewat-lewatnya 3 jam sebelum masuk tidur.5. Jika anda terbangun dari tidur pada waktu malam dan terasa lapar, minum air kosong atau makan sebiji buah seperti epal atau pisang. Diingatkan jangan sesekali anda mengambil minuman manis pada lewat malam.6. Jangan terlepas atau sengaja melepaskan waktu makan anda dengan tujuan untuk menurunkan berat badan. Anda hanya akan berjaya menurunkan metabolisme badan sahaja dengan cara ini. Langkah terbaik adalah makan 5-7 hidangan sederhana sehari.7. Kawal nafsu makan anda kerana ia akan membuatkan anda makan lebih dari yang sepatutnya. Inilah sebabnya anda perlu makan 5-7 kali hidangan sehari demi untuk mengawal nafsu makan anda.8. Jika anda masih gagal mengawal nafsu makan, anda boleh membeli 'protein shakes' dan memakannya di antara hidangan 2 kali sehari iaitu antara sarapan dan makan tengahari serta antara makan tengahari dan makan malam.9. Tingkatkan aktiviti fizikal anda. Latih diri berjalan sekurang-kurangnya 400 meter sehari. Anda tidak semestinya perlu pergi ke gym atau berjogging di padang permainan. Objektif utama adalah untuk membakar lebih banyak kalori. Lakukan aktiviti seperti park kereta anda lebih jauh dari destinasi yang hendak dituju dan pilih untuk menggunakan tangga daripada menggunakan lif.10. Buat senaman 'sit up' dan 'push up' setiap kali bangun tidur pada waktu pagi dan pada waktu petang selepas balik kerja. Lakukan sebanyak 20 kali setiap set. Tambah jumlah 'sit up' dan 'push up' dari hari ke hari sehingga mampu untuk membuat 100 kali setiap set. Dengan cara ini, anda bukan sahaja boleh menurunkan berat badan dengan cepat, malah berpotensi untuk mendapat abs yang cantik berketul-ketul.
11. Anda boleh menggunakan pil diet untuk mempercepatkan lagi proses menurunkan berat badan. Tetapi ia akan menjadi sia-sia jika anda tidak mengamalkan cara pemakanan yang betul dan sihat. Dan jangan lupa, pengambilan pil-pil diet berkemungkinan akan meningkatkan lagi kegemukan anda apabila anda berhenti mengambilnya.12. Masih tak berjaya? PM admin untuk bantuan. Hahahaa... Jangan risau, Shaklee sudah  bertapak di Malaysia selama 20 tahun dan di dunia selama lebih kurang 50 tahun dan mempunyai produk yang dipercayai. Energy tea mix dan cinch shake dari Shaklee merupakan 2 produk utama dalam menurunkan berat badan dengan cepat dan selamat.
Hubungi saya dengan kadar segera bagi mendapatkan sebarang rundingan atau konsultansi dan mengikut bajet cadangan anda. Untuk maklumat lanjut hubungi:

NURHANIM MOHAMED NOOR
SHAKLEE ID: 1076274
NO. HANPHONE: 010-9333205
FB:  Nur Hanim 


“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga!

Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Eksklusif di Facebook”

NURHANIM MOHAMED NOOR
SHAKLEE ID: 1076274
NO. HANPHONE: 010-9333205
FB:  Nur Hanim No comments:

Post a Comment